akrobatka2

akrobatka2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 594]

Jaglanka z żurawiną i nutą wanilii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zdrowy pomysł na śniadanie lub podwieczorek :) Nie za słodki, bardzo pożywny i pyszny. Polecam! (inspiracja/ źródło: Gotowanie czyli hobby dla każdego)

Jaglanka z żurawiną i nutą wanilii

Składniki:

Jaglanka z żurawiną i nutą wanilii

 

 

  • Dodatkowo:
  • 1 szklanka żurawiny
  • 2 łyżeczki cukru
  • 1 łyżka wody

 

Sposób przygotowania:

Jaglanka z żurawiną i nutą wanilii
Kaszę przelać zimną, a następnie wrzącą wodą. Do garnka wsypać kaszę, wodę, ziarenka wanilii oraz mleko. Gotować do ugotowanie się kaszy (około 15-20 minut) co jakiś czas mieszając, aby kasza się nie przypaliła. Zdjąć z ognia, dodać masło i miód, przykryć pokrywką i pozostawić na 5 minut. W międzyczasie zagotowujemy żurawinę z cukrem i wodą, aż puści sok. Ugotowaną kaszę przelać do miseczki, udekorować żurawiną. Smacznego!