misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Jagnięcina w marynacie cytrynowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Mięso pokroić na kotlety, każdy kawałek zbić tłuczkiem. Cytryny wyszorować, osuszyć, zetrzeć z nich skórkę ..

Jagnięcina w marynacie cytrynowej

Składniki:

Jagnięcina w marynacie cytrynowej

 

Sposób przygotowania:

Jagnięcina w marynacie cytrynowej
Mięso pokroić na kotlety, każdy kawałek zbić tłuczkiem. Cytryny wyszorować, osuszyć, zetrzeć z nich skórkę na tarce o drobnych oczkach, wycisnąć sok. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. W dużej misce połączyć składniki marynaty, włożyć do niej mięso i wstawić do lodówki. Po 24 godzinach wyjąć z marynaty, osuszyć papierowym ręcznikiem, lekko oprószyć solą, piec na grillu, smarując marynatą.