Sposób przygotowania:
Jagniecina z grilla
Udziec zawinać przekłuć paroma szpikulcami do mięsa ta aby mięso trzymało sie calości i dało się łatwo obracac
w szklanej salaterce zmieszać ocet i olej z sokiem i skorka cytryny mięta czoskiem- ma być sola pieprzem
jagniecine wlozyć do salaterki przewracać w marynacie pokryje ja cała równomiernie mięso co najmniej 8godzin marynować jagnięcina od czasu do czasu odwracając mieso odsaczyc z marynaty odstawic
umiescic ruszt grilla ok 15cm ponad welem drzewnym i opiekac mieso po 30 min kakarzdej stronir w tym czasie wielokrotnie smarowac marynata
Połozyc mieso na deseczcewyjac spilki i pokroic w porzek wlkien a plasary natychmiast podawac
w szklanej salaterce zmieszać ocet i olej z sokiem i skorka cytryny mięta czoskiem- ma być sola pieprzem
jagniecine wlozyć do salaterki przewracać w marynacie pokryje ja cała równomiernie mięso co najmniej 8godzin marynować jagnięcina od czasu do czasu odwracając mieso odsaczyc z marynaty odstawic
umiescic ruszt grilla ok 15cm ponad welem drzewnym i opiekac mieso po 30 min kakarzdej stronir w tym czasie wielokrotnie smarowac marynata
Połozyc mieso na deseczcewyjac spilki i pokroic w porzek wlkien a plasary natychmiast podawac