Sposób przygotowania:
Jagnięcina z gruszką
Gruszki obrać, przekroić, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w ćwiartki. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę. Nagrzać piekarnik do 160stopni. Na średnim ogniu w żaroodpornym naczyniu rozgrzać olej. Włożyć jagnięcinę i smażyć ok.10 minut, często obracając, aż zbrązowieje z każdej strony. Na mięsie ułożyć gruszki, posypać imbirem. Ułożyć ziemniaki, doprawić solą i pieprzem. Zakryć i wstawić do piekarnika na 1 i 1/2 godz.
Fasolkę szparagową umyć, odciać końce i pokroić na połówki. Po 1 i 1/2godz pieczenia wyjąć naczynie, dodać fasolkę szparagową, zakryć i wstawić do piekarnika na kolejne 30 minut. Podawać natychmiast po upieczeniu. Smacznego
Fasolkę szparagową umyć, odciać końce i pokroić na połówki. Po 1 i 1/2godz pieczenia wyjąć naczynie, dodać fasolkę szparagową, zakryć i wstawić do piekarnika na kolejne 30 minut. Podawać natychmiast po upieczeniu. Smacznego