Sposób przygotowania:
Jagnięcina z miętową galaretką i czarna porzeczką
Kotleciki umyć, wytrzeć papierowym ręcznikiem. Najpierw natrzeć solą i pieprzem, potem dodać 1 łyżkę galaretki miętowej i rozsmarować ją na mięsie. Tak przygotowane mięso można włożyć na całą noc lub kilka godzin do lodówki.
Mięso ułożyć na ruszcie, gałązki rozmarynu porozrywać na mniejsze części i ułożyć na mięsie. Grillować w piekarniku przez około 20 - 30 minut od czasu do czasu przewracając na drugą stronę.
Do czarnej porzeczki dodać drugą łyżkę miętowej galaretki, delikatnie wymieszać, by owoce porzeczki zachowały swój kształt.
Tak przygotowaną porzeczkę nałożyć na wcześniej grillowane kotleciki z jagnięciny. Jagnięcina z miętową porzeczką smakuje naprawdę wyśmienicie :)
Mięso ułożyć na ruszcie, gałązki rozmarynu porozrywać na mniejsze części i ułożyć na mięsie. Grillować w piekarniku przez około 20 - 30 minut od czasu do czasu przewracając na drugą stronę.
Do czarnej porzeczki dodać drugą łyżkę miętowej galaretki, delikatnie wymieszać, by owoce porzeczki zachowały swój kształt.
Tak przygotowaną porzeczkę nałożyć na wcześniej grillowane kotleciki z jagnięciny. Jagnięcina z miętową porzeczką smakuje naprawdę wyśmienicie :)
monikaT83
Netka
Pysznie smakowało , to prawda :)