Sposób przygotowania:
Jagnięcina z pieczonymi warzywami i podgrzybkami
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Rozpuść 150 g masła. Ziemniaki obierz i zetrzyj na dużej tarce. Wodę z ziemniaków odlej. Dodaj masło i wymieszaj. Smaż w formie małych placuszków. Następnie przełóż na blachę do pieczenia i piecz 7-8 minut do złotego koloru.
Jagnięcinę posól i podsmażaj na rozgrzanej na patelni oliwie. Dodaj obrany czosnek i resztę masła. Podsmażaj z każdej strony, aż mięso się upiecze.
Podgrzybki pokrój na plasterki. Rozgrzej oliwę na patelni i dodaj grzyby. Piecz przez 30 sekund. Brokuły wrzuć na wrzątek i gotuj przez 5 minut.
Mięso podawaj na placuszkach ziemniaczanych z grzybami i brokułami polane sosem spod mięsa.
Przepis z Polsat Food Network
Jagnięcinę posól i podsmażaj na rozgrzanej na patelni oliwie. Dodaj obrany czosnek i resztę masła. Podsmażaj z każdej strony, aż mięso się upiecze.
Podgrzybki pokrój na plasterki. Rozgrzej oliwę na patelni i dodaj grzyby. Piecz przez 30 sekund. Brokuły wrzuć na wrzątek i gotuj przez 5 minut.
Mięso podawaj na placuszkach ziemniaczanych z grzybami i brokułami polane sosem spod mięsa.
Przepis z Polsat Food Network