Neill Anthony

Neill Anthony

Starszy Kucharz
[Przepisów: 14]

Jagnięcina z pieczonymi warzywami i podgrzybkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jagnięcina z pieczonymi ziemniaczkami, podgrzybkami i brokułami to danie, które musisz przygotować na obiad. Jest smaczne, sycące i pięknie prezentuje się na talerzu. Przepis wypróbuj koniecznie!

Jagnięcina z pieczonymi warzywami i podgrzybkami

Składniki:

Jagnięcina z pieczonymi warzywami i podgrzybkami

 

 

 

  • 4 polędwiczki jagnięce

 

 

 

 

 

 

  • 500 g brokułów

 

Sposób przygotowania:

Jagnięcina z pieczonymi warzywami i podgrzybkami
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Rozpuść 150 g masła. Ziemniaki obierz i zetrzyj na dużej tarce. Wodę z ziemniaków odlej. Dodaj masło i wymieszaj. Smaż w formie małych placuszków. Następnie przełóż na blachę do pieczenia i piecz 7-8 minut do złotego koloru.

Jagnięcinę posól i podsmażaj na rozgrzanej na patelni oliwie. Dodaj obrany czosnek i resztę masła. Podsmażaj z każdej strony, aż mięso się upiecze.

Podgrzybki pokrój na plasterki. Rozgrzej oliwę na patelni i dodaj grzyby. Piecz przez 30 sekund. Brokuły wrzuć na wrzątek i gotuj przez 5 minut.

Mięso podawaj na placuszkach ziemniaczanych z grzybami i brokułami polane sosem spod mięsa.

Przepis z Polsat Food Network