Sposób przygotowania:
Miętowa jagnięcina z papryką i ryżem
Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie. Mięso kroimy w plasterki. Umyte cebulki kroimy drobniutko razem ze szczypiorkiem. Umyte papryki kroimy w paski. Na patelni podgrzewamy oliwę, na rozgrzaną oliwę wrzucamy cebulkę, gdy się zrumieni dodajemy paprykę, przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmażamy chwilkę, a potem dolewamy niewielką ilość wody, zmniejszamy ogień.
Dodajemy przyprawy (sól, pieprz, lubczyk.) i pokrojone, upieczone mięso. Wszystko razem dusimy na małym ogniu, w miarę potrzeby, dolewamy małą ilość wody.
Pod koniec dodajemy drobno posiekaną miętę i smażymy jeszcze ok. 4 minuty. Podajemy z ryżem.
Dodajemy przyprawy (sól, pieprz, lubczyk.) i pokrojone, upieczone mięso. Wszystko razem dusimy na małym ogniu, w miarę potrzeby, dolewamy małą ilość wody.
Pod koniec dodajemy drobno posiekaną miętę i smażymy jeszcze ok. 4 minuty. Podajemy z ryżem.
Marika-
Netka
Dokladnie ☺
Magdalena88
Netka
Dziekuje :)
marcinka
Netka
Dziękuję :)