Sposób przygotowania:
Jagodowe muffinkiWykonanie ciasta:
Jajka miksujemy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystość. Wlewamy olej i chwilę miksujemy. Wlewamy mleko, wsypujemy obie mąki, proszek do pieczenia i budyń waniliowy w proszku, dokładnie miksujemy. Na koniec dodajemy owoce i dokładnie mieszamy.
Do pieczenia:
Ciasto przekładamy do formy do pieczenia muffinek wyłożonej wcześniej papierowymi papilotkami.
Pieczenie i podanie:
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 25-30 minut. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy są upieczone. Studzimy. Muffinki podajemy i smacznego życzę.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wychodzi 12 sztuk.
Jagody mogą być świeże lub mrożone.
Weronka
Babeczka35
Bardzo polecam :)
SylaUla
Babeczka35
Dziękuję :)