Sposób przygotowania:
Domowe lody jagodowe
Jagody płuczemy i osuszamy. Wrzucamy do wysokiego naczynia i dosypujemy cukier oraz wlewamy sok z cytryny. Miksujemy do uzyskania jednolitej masy.
Do miski wlewamy śmietanę i wsypujemy cukier puder, całość miksujemy aż śmietana będzie sztywna.
Następnie wlewamy mleko i delikatnie mieszamy. Na koniec dodajemy zmiksowane jagody i dokładnie mieszamy łyżką.
Masę lodową przekładamy do foremek silikonowych na muffinki. Wstawiamy je do dużego pojemnika, szczelnie zamykamy i wstawiamy do zamrażarki na kilka godzin a najlepiej na całą noc.
Gotowe lody jagodowe wyjmujemy z foremek i podajemy do spożycia.
Do miski wlewamy śmietanę i wsypujemy cukier puder, całość miksujemy aż śmietana będzie sztywna.
Następnie wlewamy mleko i delikatnie mieszamy. Na koniec dodajemy zmiksowane jagody i dokładnie mieszamy łyżką.
Masę lodową przekładamy do foremek silikonowych na muffinki. Wstawiamy je do dużego pojemnika, szczelnie zamykamy i wstawiamy do zamrażarki na kilka godzin a najlepiej na całą noc.
Gotowe lody jagodowe wyjmujemy z foremek i podajemy do spożycia.