Sposób przygotowania:
Domowe lody jagodowe
Jagody płuczemy i osuszamy. Wrzucamy do wysokiego naczynia i dosypujemy cukier oraz wlewamy sok z cytryny. Miksujemy do uzyskania jednolitej masy.
Do miski wlewamy śmietanę i wsypujemy cukier puder, całość miksujemy aż śmietana będzie sztywna.
Następnie wlewamy mleko i delikatnie mieszamy. Na koniec dodajemy zmiksowane jagody i dokładnie mieszamy łyżką.
Masę lodową przekładamy do foremek silikonowych na muffinki. Wstawiamy je do dużego pojemnika, szczelnie zamykamy i wstawiamy do zamrażarki na kilka godzin a najlepiej na całą noc.
Gotowe lody jagodowe wyjmujemy z foremek i podajemy do spożycia.
Do miski wlewamy śmietanę i wsypujemy cukier puder, całość miksujemy aż śmietana będzie sztywna.
Następnie wlewamy mleko i delikatnie mieszamy. Na koniec dodajemy zmiksowane jagody i dokładnie mieszamy łyżką.
Masę lodową przekładamy do foremek silikonowych na muffinki. Wstawiamy je do dużego pojemnika, szczelnie zamykamy i wstawiamy do zamrażarki na kilka godzin a najlepiej na całą noc.
Gotowe lody jagodowe wyjmujemy z foremek i podajemy do spożycia.
![Domowe lody jagodowe Domowe lody jagodowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/domowe-lody-jagodowe-380466.jpg)
![Domowe lody jagodowe Domowe lody jagodowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/domowe-lody-jagodowe-380467.jpg)
![Domowe lody jagodowe Domowe lody jagodowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/domowe-lody-jagodowe-380469.jpg)
![Domowe lody jagodowe Domowe lody jagodowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/domowe-lody-jagodowe-380470.jpg)
![Domowe lody jagodowe Domowe lody jagodowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/domowe-lody-jagodowe-380471.jpg)