eliza135

eliza135

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 164]

Jagodowe pierożki

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pyszne pierożki z jagodami najlepiej smakują podane z jogurtem naturalnym lub śmietaną i posypane cukrem pudrem lub zwykłym cukrem .Polecam.

Jagodowe pierożki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jagodowe pierożki

 

 

Sposób przygotowania:

Jagodowe pierożki
Do miski wsypujemy przesianą mąkę, sólwlewamy ciepłą wodę wyrobić i zagnieść w ciasto. Wyłożyć ciasto na stolnicę i rozwałkować na placek. Wykrawać szklanką krążki. Jagody umyć i wsypać do smaku cukier. Gotowe nakładać na krążki i dokładnie zlepiać aby się nie zlepiły w czasie gotowania. Można obtoczyć je w mące.I gotować we wrzącej gotującej wodzie.
Jagodowe pierożki
Mąkę ,wodę i sól mieszam razem i zagniatam w ciasto
Jagodowe pierożki
Potem na stolnicy rozwałkowuję i wykrawam krążki
Jagodowe pierożki
na krążki wykładam jagody i sklejam razem