WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Pierogi serowe z jagodami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pierogi serowe/twarogowe z nadzieniem z mrożonych jagód, podane z masełkiem i bułką tartą z cynamonem.

Pierogi serowe z jagodami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pierogi serowe z jagodami

 

Sposób przygotowania:

Pierogi serowe z jagodami

ETAP 1:

Jagody rozmrozić na durszlaku. Wymieszać z cukrem.

Twaróg, mąkę i szczyptę soli oraz cukier waniliowy umieścić w misce. Wbić jajko. Z podanych składników zagnieść ciasto. Ciasto uformować w wałek i pokroić na kilkanaście plastrów.

Każdy plaster ciasta rozgniatać. Na środku umieszczać porcję jagód i sklejać ciasto w pieroga.

W garnku zagotować wodę, osolić i wrzucić pierogi. Gotować kilka minut od wypłynięcia. Wyjąć na talerz.

Masło roztopić na patelni. Dodać bułkę tartą, cynamon i cukier. Wymieszać i polać pierogi.

Pierogi serowe z jagodami
pierogi po ugotowaniu wyłożone na talerz.
Pierogi serowe z jagodami
Pierogi z jagodami w trakcie gotowania w wodzie
Pierogi serowe z jagodami
Ulepione pierogi serowe odłożyłam na stolnicę