Sposób przygotowania:
Sernik z kaszą jaglaną
Gotujemy kaszę jaglaną do miękkości cały czas mieszając i odstawiamy do wystygnięcia. Następnie Przygotowujemy ciasto mieszając wszystkie składniki mikserem: mąkę, pokrojoną w kostkę margarynę, proszek do pieczenia, kakao, cukier oraz 2 jajka. Smarujemy blaszki tłuszczem, posypujemy bułką tartą (wychodzą dwie po ok. 27 cm średnicy) i wykładamy ciastem. Pieczemy spód w 180 st przez 30 minut. Miksujemy ser ze śmietaną, białkiem, cukrem i budyniem śmietankowym. Dodajemy powoli wystudzoną kaszę jaglaną i mieszamy łyżką. Wylewamy potem masę serową na spód (po połowie na każdy) i posypujemy ją wiórkami kokosowymi. Pieczemy wszystko jeszcze raz ok. 45 minut w 180 st.
kołczu
Noruas
Dzięki!