Sposób przygotowania:
Jagodowy jogurtowiec
CIASTO
Białka oddzielić od żółtek białka ubić na sztywno i zasypać cukrem dokładnie ubić na lśniąca pianę. Dodać zimne roztopione masło, przesianą przez sitko mąkę z proszkiem do pieczenia, bardzo dokładnie i delikatnie wymieszać dodając pomału jogurt i żółtka. Blaszkę wysmarować margaryną i posypać bułką tartą. Wylać ciasto i grubo posypać jagodami. Całość opruszyć cukrem waniliowym .
KRUSZKONKA
Zimne masło dokładnie posiekać z mąką i z cukrem i wyrobić na kruszonkę. Kruszonką posypać całe ciasto i piec około 50 minut w temperaturze 180 stopni.
Białka oddzielić od żółtek białka ubić na sztywno i zasypać cukrem dokładnie ubić na lśniąca pianę. Dodać zimne roztopione masło, przesianą przez sitko mąkę z proszkiem do pieczenia, bardzo dokładnie i delikatnie wymieszać dodając pomału jogurt i żółtka. Blaszkę wysmarować margaryną i posypać bułką tartą. Wylać ciasto i grubo posypać jagodami. Całość opruszyć cukrem waniliowym .
KRUSZKONKA
Zimne masło dokładnie posiekać z mąką i z cukrem i wyrobić na kruszonkę. Kruszonką posypać całe ciasto i piec około 50 minut w temperaturze 180 stopni.