Sposób przygotowania:
Jogurtowiec z borówką amerykańską
Żelatynę namoczyć w wodzie, a kiedy napęcznieje rozpuścić. Jogurt wymieszać ze śmietanką i cukrem pudrem. Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mieszając intensywnie wlać cienkim strumyczkiem rozpuszczoną i przestudzoną żelatynę. Na spodzie foremki o średnicy ok 16cm ułożyć biszkopty jeden przy drugim. Wlać tężącą masę jogurtową tak, aby przykryła biszkopty. Ułożyć połowę borówek i wlać resztę masy. Wcisnąć resztę owoców. Odstawić do całkowitego stężenia. Smacznego!
![Jogurtowiec z borówką amerykańską Jogurtowiec z borówką amerykańską](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jogurtowiec-z-borowka-amerykanska-298879.jpg)
![Jogurtowiec z borówką amerykańską Jogurtowiec z borówką amerykańską](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jogurtowiec-z-borowka-amerykanska-298880.jpg)
![Jogurtowiec z borówką amerykańską Jogurtowiec z borówką amerykańską](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jogurtowiec-z-borowka-amerykanska-298881.jpg)
marietta