Mama niejadka

Mama niejadka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 141]

Jagody w syropie własnym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczne jagody w syropie własnym. Zamknięte lato w słoikach, w sam raz jako dodatek do deserów i lodów :)

Jagody w syropie własnym

Składniki:

Jagody w syropie własnym

 

  • Jagody- dowolna ilość
  • cukier lub ksylitol- po łyżeczce na słoiczek

Sposób przygotowania:

Jagody w syropie własnym
Jagody umyć pod bieżącą wodą i osuszyć. Słoiki dokładnie umyć i wysuszyć.

Włożyć do słoiczków jagody do pełnego słoiczka.

Do każdego słoiczka wsypać łyżeczkę cukru lub ksylitolu. Dokładnie zakręcić.

Do garnka wlać wodę, na dno ułożyć ściereczkę, włożyć słoiczki z jagodami do wody i pasteryzować około 25-30 minut od momentu zagotowania.

Gotować na małym ogniu. Wyjąć, dokręcić i studzić pod kocem.

Tagi:

przetwory