Sposób przygotowania:
Jagody w syropie własnym
Jagody umyć pod bieżącą wodą i osuszyć. Słoiki dokładnie umyć i wysuszyć.
Włożyć do słoiczków jagody do pełnego słoiczka.
Do każdego słoiczka wsypać łyżeczkę cukru lub ksylitolu. Dokładnie zakręcić.
Do garnka wlać wodę, na dno ułożyć ściereczkę, włożyć słoiczki z jagodami do wody i pasteryzować około 25-30 minut od momentu zagotowania.
Gotować na małym ogniu. Wyjąć, dokręcić i studzić pod kocem.
Włożyć do słoiczków jagody do pełnego słoiczka.
Do każdego słoiczka wsypać łyżeczkę cukru lub ksylitolu. Dokładnie zakręcić.
Do garnka wlać wodę, na dno ułożyć ściereczkę, włożyć słoiczki z jagodami do wody i pasteryzować około 25-30 minut od momentu zagotowania.
Gotować na małym ogniu. Wyjąć, dokręcić i studzić pod kocem.