tysia874

tysia874

Szef Kuchni
[Przepisów: 41]

jaja faszerowane szynką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smaczna przystawka na święta i niedzielne obiady z rodziną

jaja faszerowane szynką

Składniki:

jaja faszerowane szynką

 

  • 6 jaj
  • 10 dkg chudej szynki
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 łyżeczka ostrej musztardy
  • 2 łyżki majonezu
  • świeży ogórek
  • kilka liści sałaty do przybrania
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

jaja faszerowane szynką
Jaja ugotowac i obrac ze skorupek, ściąc czubki z jaj i delikatnie nie uszkadzając białka wyjąc żółtka. Ścięte czubki jajek i szynkę bardzo drobniutko posiekac, żółtka utrzec z musztrdą, solą i pieprzem na gładką masę. Posiekac 3 gałązki pietruszki i dodac do masy z żółtek, dodac posiekane czóbki z jaj i szynkę, wszystko razem dobrze wymieszac i tak przygotowaną masą wypełnic puste białka. Ogórka dokładnie umyc, przekroic na 6 grubszych plastrów, wydrążyc środki plastrów tak aby ustawic na nich jajka. Jajka ustawic na półmisku wyłożonym liścmi sałaty. Jajka lekko ozdobic majonezem i posiekaną natka pietruszki