Siedlce

Siedlce

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 414]

jaja faszerowane szynką i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

pyszne jaja na upalny dzień z szynką i pieczarkami

jaja faszerowane  szynką i pieczarkami

Składniki:

jaja faszerowane szynką i pieczarkami

 

  • 40 gram pieczarek
  • 8 jaj
  • 30 gram "wczorajszej" wędliny
  • szczypiorek
  • czerwona cebula
  • sól, pieprz ,
  • majonez, keczup

Sposób przygotowania:

jaja faszerowane szynką i pieczarkami
wstawiamy wodę , solimy i do gotującej wody wrzucamy na 20 minut pieczarki .
Następnie kroimy je w drobną kosteczkę.
Szynkę kroimy w kostkę wraz z cebulą. Wlewamy na patelnie troszkę olej i podsmażamy naszą szynkę i cebulę. Podsmażoną odstawiamy do wystygnięcia.
Mieszamy razem z pieczarkami.
Jaja gotujemy na twardo. obieramy ze skorupki. Przekrowujemy na pół i wyjmujemy żółtko które kruszymy i dodajemy do szynki i pieczarek. Mieszamy wszyastko razem.
Jaja wypełniamy naszym farszem.
Szcypiorek drobno kroimy .
jaja posypujemy lekko solą i pieprzem
W kubeczku rozrabiamy majonez zkeczupem. Doprawiamy solą i pieprzem. I kładziemy po łyżeczce na jaja.
Posypujemy jaja szczypiorkiem.
Smacznego