majgrz11maja

majgrz11maja

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 33]

Jaja Faszerowane

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Jaja gotujemy na twardo,po ostudzeniu delikatnie nożem kroimy jaja wzdłuż,tak by nie uszkodzić skorupek.

Jaja Faszerowane

Składniki:

Jaja Faszerowane

 

  • 10szt.jaj,
  • 5szt.pieczarek,
  • pęczek szczypiorku,
  • 1łyżeczka mielonej lub tartej gałki muszkt.,
  • pieprz czar.,
  • sól,
  • 150g masła,
  • 2 łyżki ojeju,
  • 100g rozdrobnionego tuńczyka,
  • (majonez).

 

 

 

Sposób przygotowania:

Jaja Faszerowane
Następnie wydranżamy połówki i siekamy na drobno ,skorupki odkładamy.Szczypiorek i pieczarki też siekamy na drobno i dodajemy tuńczyka,posiekane jaja i przyprawy.Dobrze wymieszać i odstawić na 15min.Skorupki (foremki) nakładamy farsz,dobrze ugniatamy .Smażymy na maśle i oleju stroną farszu jakieś 7min.Podajemy na ciepło bez majonezu ,a na zimno dekorujemy majonezem.SMACZNEGO