Siedlce

Siedlce

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 414]

Jaja faszerowane z pietruszką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

jaja faszerowane - najlepsze

Jaja faszerowane z pietruszką

Składniki:

Jaja faszerowane z pietruszką

 

  • 7 jaj
  • pęczek szczypiorku
  • pęczek pietruszki
  • papryka czerwona
  • papryka żółta
  • 20 dkg sera żółtego
  • łyżka majonezu - czubata
  • łyżka musztardy
  • pieprz sól

Sposób przygotowania:

Jaja faszerowane z pietruszką
Wstawiamy wodę do garnka, zagotowujemy ją , solimy łyżką wody i wrzucamy do gotującej wody jaja. Gotujemy na twardo. Po ugotowaniu odstawiamy do ostygnięcia. Przez ten czas kroimy w kostkę ser żółty, po oczyszczeniu z pestek paprykę. Siekamy drobniutko szczypiorek oraz pietruszkę. Pokrojony ser oraz paprykę mieszamy ze szczypiorkiem i pietruszką . W kubeczku rozrabiamy majonez z musztardą. Pieprzymy i solimy . Dodajemy sos majonezowy do połączonych składników i mieszamy ze sobą dokładnie. jaja obieramy ze skorupki. Przecinamy na pół wzdłuż. Żółtka wyjmujemy i drobno miażdżymy widelcem. W miejsce żółtek wykładamy po łyżce farszu . Na farsz posypujemy żółtko . Możemy również po wierzchu polać kroplą keczupu.