Sposób przygotowania:
Jaja mollet w sosie pieczarkowym
Pieczarki umyć, osączyć, pokroić w paseczki i podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu na patelni.
Cebulę obrać, umyć, drobniutko pokroić i też podsmażyć na tłuszczu. W rondlu razem połączyć pieczarki i cebulę, następnie zalać je rosołem i dusić około 10 minut pod przykryciem.
Mąkę wymieszać ze śmietaną i zalać uduszone pieczarki. Jajka
ugotować na twardo ( 10 minut od zawrzenia), ostudzić w zimnej wodzie , obrać ze skorupek i włożyć do gorącego sosu.
Podawać z ziemniakami piure, ryżem na sypko.
Cebulę obrać, umyć, drobniutko pokroić i też podsmażyć na tłuszczu. W rondlu razem połączyć pieczarki i cebulę, następnie zalać je rosołem i dusić około 10 minut pod przykryciem.
Mąkę wymieszać ze śmietaną i zalać uduszone pieczarki. Jajka
ugotować na twardo ( 10 minut od zawrzenia), ostudzić w zimnej wodzie , obrać ze skorupek i włożyć do gorącego sosu.
Podawać z ziemniakami piure, ryżem na sypko.