pioge7

pioge7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 604]

Jaja na grzankach z cynaderkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

pychotka, od bratówki z zeszytu

Jaja na grzankach z cynaderkami

Składniki:

Jaja na grzankach z cynaderkami

 

  • 4 jaja
  • 4 dag pasztetu DROP
  • 4 grzanki
  • 1/2 cynaderek
  • 2 cebule
  • 7 dag masła
  • 1 dag mąki
  • sól i pieprz
  • ugotowane ziemniaki

Sposób przygotowania:

Jaja na grzankach z cynaderkami
Cielęce nereczki rozkroić wzdłuż na połowy i smażyć wrzącą wodą, następnie pokroić jak kluski, wrzucic na zrumienione masło, smażyć kilka minu, dodać pokrojona w krążki cebulę, soli, pieprzu, podlać wodą, lepiej jeszcze rosołem i dusić pod pokrywą 30 minut. Gdywyparuja z wody, wsypać mąki, podrumienić i podlać rosołem. Przygotować okrągłe, na maśle zrumienione grzanki, posmarować je pasztetem DROP położyć na wierzch każdej sadzone jajo. Wyłożyć cynaderki na środek półmiska, obłożyć grzankami, oddzielnie podać duszone z masłem ziemniaki.Smacznego.

Tagi:

pasztet