kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Jaja w auszpiku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Jaja ugotować na niezbyt twardo, ostudzić w zimnej wodzie, obrać ze skorupek.

Jaja w auszpiku

Składniki:

Jaja w auszpiku

 

  • jaja 5 szt
  • galareta 1,5 szkl
  • pieprz
  • marchew
  • zielony groszek
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Jaja w auszpiku
Jaja ugotować na niezbyt twardo, ostudzić w zimnej wodzie, obrać ze skorupek. Przygotować galaretę, dodać szczyptę pieprzu, wlać odrobinę na dno filiżanki i wstawić do lodówki, aby zastygła. Na zakrzepniętej galaretce ułożyć kilka gwiazdek z marchewki, trochę zielonego groszku i włożyć gotowane jajo. Następnie zalać zimną galaretą i odstawić, aby zastygła. Wyjąć z filiżanek na półmisek i przybrać zielonego pietruszką lub listkami sałaty. Aby ułatwić wyjmowawanie galaretki, należy zanurzyć foremki na chwilę w gorącej wodzie.