BOSIAS

BOSIAS

Szef Kuchni
[Przepisów: 52]

Jaja w wiosennym sosie.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Dobre na letnie upalne dni.

Jaja w wiosennym sosie.

Składniki:

Jaja w wiosennym sosie.

 

  • 6 jaj ugotowanych na twardo ,
  • Szkl gestej kwasnej smietany,
  • rzezuchy, szczypiorku, koperku, lyzeczka posiekanej zielonych listkow melisy, cwierc lyzeczki cukru, szczypta bialego pieprzu, sol

Sposób przygotowania:

Jaja w wiosennym sosie.
Jajka ugotowac na twardo,obrac. Roztarty z sola czosnek wymieszac z gesta kwasna smietana, cukrem, pieprzem bialym, rzezucha szczypiorkiem, koperkiem i melisa, obrane jaja przekroic wzdluz na pol, ulozyzcz na polmisku, polac przygotowanym sosem, p5rzykryc folia i wstawic na pol godziny do lodowki, Mozna podac z mlodymi ziemniaczkami i salata. Smacznego!!