misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Jaja z sosem jogurtowo – łososiowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Rybę posiekać jak najdrobniej, wymieszać z jogurtem...

Jaja z sosem jogurtowo – łososiowym

Składniki:

Jaja z sosem jogurtowo – łososiowym

 

  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 10 dag wędzonego łososia
  • 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
  • łyżka stołowa kiełków słonecznika
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • 3-4 kromki chleba tostowego

 

Sposób przygotowania:

Jaja z sosem jogurtowo – łososiowym
Rybę posiekać jak najdrobniej, wymieszać z jogurtem lub śmietaną, przyprawić do smaku świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Zrumienić kromki chleba, jaja przekroić, wyjąć żółtka, rozetrzeć lub pokruszyć, białka polać sosem jogurtowo –łososiowym, posypać żółtkami i kiełkami. Podawać z gorącymi tostami.