radek001700

radek001700

Starszy Kucharz
[Przepisów: 31]

Jaja z wędzoną rybą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

pyszności ;d ;d ;d ;d ;d ;d

Jaja z wędzoną rybą

Składniki:

Jaja z wędzoną rybą

 

  • wędzona ryba
  • mały słoiczek majonezu
  • 5 jaj
  • 2 duże ogórki kwaszone
  • sól, pieprz
  • papryka i natka pietruszki do dekoracji

Sposób przygotowania:

Jaja z wędzoną rybą
Jaja ugotować na twardo, obrać ze skorupek, przeciąć na połowy, wyjąć żółtka. Rybę oddzielić od ości, i rozetrzeć z żółtkami i kilkoma łyżkami majonezu. Otrzymaną pastę doprawić pieprzem i solą. Połówki jaj napełniać pastą i ułożyć na grubych plastrach ogórka kwaszonego, ozdobić majonezem, natką, papryką lub koncentratem pomidorowym.

Tagi:

ryba ryby