Sposób przygotowania:
jajeczka faszerowane
5 jaj wyszorować, ugotować na twardo. Ostudzić. Pieczarki i cebulkę oczyścić, drobno posiekać. Podsmażyć na łyżce oleju, tak, aby odparowała woda. OstudzićJuż zimne jajka przekroić ostrym nożem (wraz ze skorupką!) wzdłuż. Każdą połówkę jajka wydłubać łyżeczką ze skorupki ( ostrożnie, żeby jej nie uszkodzić).Skorupki zostawiamy, będą nam potrzebne. Jajka pognieść dokładnie widelcem, (lub zmiksować), aby powstała jednolita pasta, dodać zimne pieczarki, surowe jajko, posiekaną natkę pietruszki sól i pieprz do smaku.Wszystko dokładnie wymieszać. Masą napełniamy nasze skorupki-połówki lekko ugniatająć. Jajeczka powinny mnieć płaską powierzchnię. Na tależyk wsypujemy bułkę tartą i panierujemy w niej nasze jajeczka tylko z płaskiej strony.Podsmażamy na 2 łyżkach oleju na małym ogniu na złoty kolor. Smacznego :-)