2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1484]

Jajeczka w rzodkiewkowym sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 13

Jajeczka idealne na Wielkanocne śniadanie, sos jest delikatny a zarazem aromatyczny, polecam spróbować!

Jajeczka w rzodkiewkowym sosie

Składniki:

Jajeczka w rzodkiewkowym sosie

 

  • 4 jajka
  • 1 pęczek rzodkiewek+kilka do dekoracji
  • 150 ml śmietany 18%
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka chrzanu
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • sól morska do smaku
  • pieprz czarny grubo mielony do smaku
  • rzeżucha do posypania

 

Sposób przygotowania:

Jajeczka w rzodkiewkowym sosie
Jajka gotujemy na twardo, zalewamy zimną wodą i obieramy ze skorupek, kroimy na połówki. Rzodkiewkę myjemy osuszamy ścieramy na tarce jarzynowej o grubych oczkach, mieszamy ze śmietaną majonezem i chrzanem, gotowy sos wykładamy na talerz układamy w sosie jajka i posypujemy świeżą rzeżuchą. Schładzamy przez godzinę w lodówce.Podajemy na stół.

Tagi:

jajko jajka