ONY_za_kare

ONY_za_kare

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 219]

Jajka w wiosennym sosie 3

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

smaczne jajka w wiosennym sosie z rzodkiewką

Jajka w wiosennym sosie 3

Składniki:

Jajka w wiosennym sosie 3

 

  • 7 jajek
  • pęczek rzodkiewki
  • kawałek ogórka zielonego
  • pęczek koperku
  • pół małej cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 100g majonezu
  • 200g jogurtu naturalnego
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Jajka w wiosennym sosie 3
Jaja gotujemy na twardo i studzimy. obieramy ze skorupki i przekrawamy na pół. Rzodkiewkę i koperek myjemy. Ogórka obieramy ze skórki. Cebulę i czosnek obieramy z łupiny. Ogórka i rzodkiewkę trzemy na małych oczkach tarki warzywnej. Koperek drobno siekamy i część zostawiamy do posypania. Cebulę kroimy w drobną kostkę, a czosnek przeciskamy przez praskę. Dodajemy majonez i jogurt. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy. Sos przekładamy do miseczki i wkładamy do niego jajka. Posypujemy koperkiem.

Tagi:

jajko jajka