Sposób przygotowania:
Jajecznica na makaronie
Pomidora nacięłam na krzyż od strony ogonka, sparzyłam wrzątkiem i obrałam ze skóry. Pokroiłam w półplasterki. Cebulkę również pokroiłam w półplasterki, a szczypior w cienkie ukośne paseczki. Jajka umyłam, wybiłam do miseczki, dodałam mleko, sól i pieprz do smaku, i dokładnie roztrzepałam widelcem. Parówki obrałam z osłonek, pokroiłam ukośnie w plasterki. Na patelni rozgrzałam masło, obsmażyłam na nim parówki, dołożyłam makaron i smażyłam powoli, żeby się zagrzał i troszkę zrumienił. Wlałam roztrzepane jajka i smażyłam mieszając, aż osiągnęły ulubioną przeze mnie konsystencję. Rozłożyłam na dwa talerze. Obok ułożyłam pomidora, na nim cebulę, posoliłam i popieprzyłam. Całość posypałam szczypiorem.
Elficzna
edytaha
Doooobra, zaraz gotuję makaron, żeby jutro mieć wczorajszy hihihi :)))
zbysiowa
edytaha
Chwilami żałuję, że do przepisów nie można dodawać zapachów, bo pachniało wspaniale :))))
elzbieta8960
edytaha
Mnie też zaburczało, biegnę robić obiad :)))
gosia56
iziona
edytaha
Biedulka... :)
evita0007
przejs
edytaha
przejs
Taaaa, na rowerku :P
edytaha
Hihihi, znam przyjemniejsze sposoby :D