Sposób przygotowania:
Faszerowane pomidory z serem
Pomidory umyć i ściąć wierzchy. Wydrążyć miąższ, rozdrobnić i przełożyć do miseczki.
W środku pomidory oprószyć solą i słodką papryką. Ser żółty pokroić w drobną kostkę.
Wymieszać majonez z musztardą. Dodać pokrojony ser i osączony z soku miąższ pomidorów.
Do farszu dodać posiekany drobno czosnek, doprawić tymiankiem, papryką, solą i pieprzem. Napełnić pomidory i przykryć odciętymi wierzchami.
Następnie ułożyć pomidory w naczyniu do zapiekania i skropić oliwą. Zapiekać ok. 20 minut w temp. 180 stopni.
W środku pomidory oprószyć solą i słodką papryką. Ser żółty pokroić w drobną kostkę.
Wymieszać majonez z musztardą. Dodać pokrojony ser i osączony z soku miąższ pomidorów.
Do farszu dodać posiekany drobno czosnek, doprawić tymiankiem, papryką, solą i pieprzem. Napełnić pomidory i przykryć odciętymi wierzchami.
Następnie ułożyć pomidory w naczyniu do zapiekania i skropić oliwą. Zapiekać ok. 20 minut w temp. 180 stopni.