Di gotuje

Di gotuje

Złoty Ekspert
[Przepisów: 724]

Pudding ryżowo-kokosowy z bananem i konfiturą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 220
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pudding rewelacyjnie smakuje i dodatkowo syci. Jest kremowy, delikatny, kuszący zapachem i zapewne oczaruje niejedną osobę!

Pudding ryżowo-kokosowy z bananem i konfiturą

Składniki:

Pudding ryżowo-kokosowy z bananem i konfiturą

 

Dodatkowo:

  • 4 łyżki wiórków kokosowych
  • 4 łyżki syropu z agawy (wg smaku)
  • kilka kropel esencji waniliowej (nie aromatu)

Ponadto:

  • 1 banan
  • konfitura morelowo-ananasowa

Opcjonalnie:

  • prażone płatki kokosowe
  • listki mięty

Sposób przygotowania:

Pudding ryżowo-kokosowy z bananem i konfiturą
Ryż ugotować w mleczku kokosowym i mleku z dodatkiem odrobiny soli i wiórków kokosowych. Powinien być rozgotowany. Całość dosłodzić do smaku syropem z agawy i połączyć z z esencją waniliową. Deser przełożyć do miseczek.

Każdą porcję obłożyć plasterkami banana i opcjonalnie udekorować płatkami kokosowymi oraz listkami mięty.

Podawać z konfiturą morelowo-ananasową.