WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 981]

Jajecznica na wołowinie z fasolką szparagową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Trochę inna od tradycyjnej jajecznica bo usmażona na przyprawionej wołowinie z dodatkiem ugotowanej fasolki szparagowej.

Jajecznica na wołowinie z fasolką szparagową Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jajecznica na wołowinie z fasolką szparagową

 

Sposób przygotowania:

Jajecznica na wołowinie z fasolką szparagową

ETAP 1:

Fasolkę oczyścić, odciąć końce i ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzić i pokroić na mniejsze kawałki.

Mięso wołowe umyć i osuszyć a następnie pokroić w cienkie paseczki lub drobną kostkę. Mięso wymieszać z solą, pieprzem i przyprawą do grilla (można tez użyć przyprawy do wołowiny).

Na patelni rozgrzać trochę oleju i wrzucić mięso. Smażyć aż się przyrumieni i będzie miękkie.

Dodać na patelnię fasolkę szparagową i podsmażyć kilka minut. Jajka wybić do miseczki i lekko roztrzepać widelcem. Następnie wlać je na patelnię. Wszystko dobrze wymieszać. Smażyć aż jajka się zetną. Ewentualnie na koniec doprawić solą i pieprzem.

Jajecznicę wyłożyć na talerz i posypać posiekanym koperkiem.

Jajecznica na wołowinie z fasolką szparagową
Jajecznica w trakcie smażenia na patelni po wymieszaniu wszystkich składników
Jajecznica na wołowinie z fasolką szparagową
Roztrzepane jajka wlane na patelnię do mięsa i fasolki
Jajecznica na wołowinie z fasolką szparagową
Wieprzowina usmazona zfasolką szparagową.