Sposób przygotowania:
Jajecznica na wołowinie z fasolką szparagowąETAP 1:
Fasolkę oczyścić, odciąć końce i ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzić i pokroić na mniejsze kawałki.
Mięso wołowe umyć i osuszyć a następnie pokroić w cienkie paseczki lub drobną kostkę. Mięso wymieszać z solą, pieprzem i przyprawą do grilla (można tez użyć przyprawy do wołowiny).
Na patelni rozgrzać trochę oleju i wrzucić mięso. Smażyć aż się przyrumieni i będzie miękkie.
Dodać na patelnię fasolkę szparagową i podsmażyć kilka minut. Jajka wybić do miseczki i lekko roztrzepać widelcem. Następnie wlać je na patelnię. Wszystko dobrze wymieszać. Smażyć aż jajka się zetną. Ewentualnie na koniec doprawić solą i pieprzem.
Jajecznicę wyłożyć na talerz i posypać posiekanym koperkiem.