kuchenny świat

kuchenny świat

Złoty Ekspert
[Przepisów: 726]

Gulasz drobiowy z fasolką szparagową i marchewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszny gulasz drobiowy z dodatkiem fasolki szparagowej i marchewki. Polecam na obiad z dodatkiem surówki.

Gulasz drobiowy z fasolką szparagową i marchewką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Gulasz drobiowy z fasolką szparagową i marchewką

 

  • 40 dag polędwiczek z kurczaka
  • 20 dag fasoli szparagowej
  • 30 dag marchewki
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 szklanki wody
  • 3 łyżki oleju
  • 2 listki laurowe
  • 4 ziarenka ziela angielskiego
  • 150 ml wody
  • 90 g koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka domowej przyprawy do zupy
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • zioła prowansalskie do smaku

Sposób przygotowania:

Gulasz drobiowy z fasolką szparagową i marchewką
Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w dużą kostkę. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Marchew obieramy i kroimy w talarki. Od fasolki szparagowej odcinamy końcówki i kroimy w niewielkie kawałki. Pokrojoną marchewkę i fasolkę myjemy.

Pokrojone mięso, cebulę i czosnek przesmażamy na rozgrzanym oleju i wkładamy do garnka z gotującą się wodą. Dokładamy umytą marchewkę i fasolkę oraz listki laurowe i ziele angielskie, gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania dolewamy wodę ( mi dużo odparowało) i dokładamy koncentrat pomidorowy,przyprawy i zagotowujemy.
Gulasz drobiowy z fasolką szparagową i marchewką
Obraną marchewkę kroimy w talarki, fasolkę na małe kawałki.
Gulasz drobiowy z fasolką szparagową i marchewką
Umyte i osuszone mięso kroimy w kawałki, czosnek i cebulę w kosteczkę.
Gulasz drobiowy z fasolką szparagową i marchewką
Na rozgrzanym oleju smażymy mięso, czosnek i cebulę.