Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Pierś z indyka z cukinią, marchewką i porem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 150
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pierś z indyka z cukinią, marchewką i porem jest świetnym, a przy tym bardzo pysznym połączeniem. Przygotowanie całości zajmuje kilkanaście minut, więc to również doskonała propozycja do osób, które nie mają czasu na bardziej skomplikowane potrawy.

Pierś z indyka z cukinią, marchewką i porem

Składniki:

Pierś z indyka z cukinią, marchewką i porem

 

  • 100g piersi z indyka
  • 100g cukinii
  • 1 marchewka
  • kawałek białej części pora
  • mąka pszenna
  • 100 ml bulionu/wody
  • 1 listek laurowy
  • ulubione przyprawy
  • 2 łyżeczki masła

Sposób przygotowania:

Pierś z indyka z cukinią, marchewką i porem

Indyk:

Pierś z indyka z cukinią, marchewką i porem
Pierś z indyka jest bardzo delikatna, więc szybko się podsmaża.

Pierś z indyka umyć, osuszyć oraz pokroić w kostkę, a następnie obtoczyć w mące.
Całość podsmażyć na odrobinie masła i umieścić w garnuszku.

Warzywa:

Pierś z indyka z cukinią, marchewką i porem
Warzywa najlepiej podsmażać pod przykryciem i co jakiś czas je przemieszać.

Marchew z cukinią zetrzeć na tarce o grubych oczkach, a pora drobno pokroić.
Warzywa podsmażyć (do miękkości) na pozostałym maśle, na patelni po indyku, a następnie przełożyć do mięsa.

Całość:

Pierś z indyka z cukinią, marchewką i porem
Można użyć dowolnych przypraw. Całość gotuje się kilka minut.

Do garna dodać listek laurowy i całość zalać wodą lub bulionem.
Gotować do miękkości, a następnie doprawić według własnego smaku.