Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1373]

Potrawka z kurczaka z fasolką szparagową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Potrawka z piersi kurczaka z dodatkiem warzyw: fasolki szparagowej, marchewki, papryki i cebuli, podana z ryżem, to pomysł na pyszny i szybki obiad.

Potrawka z kurczaka z fasolką szparagową

Składniki:

Potrawka z kurczaka z fasolką szparagową

 

Sposób przygotowania:

Potrawka z kurczaka z fasolką szparagową

ETAP 1:

Potrawka z kurczaka z fasolką szparagową
Fasolkę gotujemy i kroimy na mniejsze kawałki

Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki. Fasolkę gotujemy przez ok. 15 minut w osolonym wrzątku. Ugotowaną fasolkę kroimy na mniejsze kawałki.

ETAP 2:

Potrawka z kurczaka z fasolką szparagową
Marchewki obieramy i kroimy na plasterki

Przygotowujemy pozostałe warzywa oraz pierś z kurczaka.
Marchewki myjemy, obieramy, kroimy w plasterki. Paprykę myjemy i kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w kostkę.

Mięso opłukujemy, osuszamy, kroimy w kostkę, przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka.

ETAP 3:

Potrawka z kurczaka z fasolką szparagową
Cebulę i paprykę podsmażamy na rozgrzanym oleju

Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy cebulę i paprykę.

ETAP 4:

Potrawka z kurczaka z fasolką szparagową
Dodajemy mięso z piersi kurczaka, smażymy. Następnie dodajemy fasolkę i bulion.

Na patelnię wrzucamy marchewkę i mięso z kurczaka, smażymy. Dodajemy fasolkę, wlewamy bulion. Dusimy pod przykryciem 15-20 minut. W międzyczasie gotujemy ryż.

ETAP 5:

Potrawka z kurczaka z fasolką szparagową
Potrawkę doprawiamy do smaku i łączymy z ryżem

Potrawkę doprawiamy do smaku i łączymy z ryżem.