Sposób przygotowania:
Potrawka z kurczaka z fasolką szparagowąETAP 1:
Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki. Fasolkę gotujemy przez ok. 15 minut w osolonym wrzątku. Ugotowaną fasolkę kroimy na mniejsze kawałki.
ETAP 2:
Przygotowujemy pozostałe warzywa oraz pierś z kurczaka.
Marchewki myjemy, obieramy, kroimy w plasterki. Paprykę myjemy i kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w kostkę.
Mięso opłukujemy, osuszamy, kroimy w kostkę, przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka.
ETAP 3:
Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy cebulę i paprykę.
ETAP 4:
Na patelnię wrzucamy marchewkę i mięso z kurczaka, smażymy. Dodajemy fasolkę, wlewamy bulion. Dusimy pod przykryciem 15-20 minut. W międzyczasie gotujemy ryż.
ETAP 5:
Potrawkę doprawiamy do smaku i łączymy z ryżem.