kasienka26

kasienka26

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 123]

Jajecznica na zielono

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Wiosenna jajecznica w zielonych barwach. Urozmaicenie tradycyjnej jajecznicy kawałkami cukinii i szczypiorkiem.

Jajecznica na zielono Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajecznica na zielono

 

 

Sposób przygotowania:

Jajecznica na zielono
Cukinię myjemy i kroimy na kawałki o wymiarach ok. 1cm x 1cm x 1cm. Pęczek szczypioru siekamy. Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy masło i wrzucamy na nie pokrojoną cukinię. Cukinię podsmażamy na niskim ogniu ok. 5 min co jakiś czas mieszając. Jajka wbijamy do miseczki, dodajemy szczypiorek i doprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowanymi jajkami zalewamy cukinię i czekamy aż jajka się zetną od dołu. Następnie całość delikatnie mieszamy i podsmażamy tak długo w zależności od tego jaką jajecznicę lubimy, bardziej lub mniej ściętą. Jajecznicę podajemy na ciepło z pieczywem. SMACZNEGO!
Jajecznica na zielono
Cukinię myjemy i kroimy na kawałki, szczypior siekamy
Jajecznica na zielono
Podsmażamy cukinię na małym ogniu, na maśle ok 5 min.
Jajecznica na zielono
Jajka mieszamy ze szczypiorem i przyprawiamy pieprzem i solą
Jajecznica na zielono
Wlewamy jajka do cukini i delikanie mieszamy, tak długo z jaja się zetną