anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Jajecznica po wiejsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jajecznica po wiejsku najlepiej smakuje na boczku swojskiej wędzonym choć kupiony dobrej jakości boczek też idealnie pasuje

Jajecznica po wiejsku Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Jajecznica po wiejsku

 

 

Sposób przygotowania:

Jajecznica po wiejsku
Boczek pokroić w drobną kostkę, cebulę również. Boczek z cebulą dokładnie przesmażyć około 5 minut aż będzie rumiany, wbić jaja i posolić oraz dodać przecisnąć czosnek przez praskę i smażyć około 5 minut ciągle mieszająć do połączenia się składników. Jajecznica smakuje idealnie smażona aby się bardzo nie ścieła.
Jajecznica po wiejsku
boczek z cebulką należy dokładnie przesmażyć