Sposób przygotowania:
Jajecznica z chorizo i pomidorami
Jajecznicę robiłam tylko dla siebie. Na łyżce oleju podsmażyć pokrojona dymkę, 10 plasterków kiełbasy chorizo i 3- 4 pomidory suszone pokrojone w paski. Wbić trzy jaja, podsmaży mieszając - tak by jajecznica nie była całkiem ścięta ani sucha (zresztą, jak kto woli:) Na koniec doprawić solą, pieprzem, dodać orzechy, szczypior oraz kiełki. A do tego - najlepiej podać chlebek wieloziarnisty. Pomidory co prawda były kupne, aczkolwiek sama zalałam je gorąca oliwą. Na mały słoiczek (jak od pesto) - 50 g pomidorków, podgrzana (gorąca, nie zagotowana!) oliwa z oliwek (90ml) + olej (60ml), tymianek i pokrojony w paski ząbek czosnku. Słoiczek zamknięty otworzyłam po trzech dniach od przygotowania:)
elzbieta8960
czarownica
msewka
thegrooba