Sposób przygotowania:
Jajecznica z grzybami i pomidorkami
Grzyby obieramy, duże kroimy a małe zostawiamy w całości. Krótko namaczamy i myjemy. Wrzucamy do osolonej wody i gotujemy ok 10 min, przelewamy przez durszlak i osączamy.
Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy grzyby z drobno pokrojoną cebulą.
Na miseczce rozprowadzamy w wodzie mąkę, dodajemy śmietanę i wbijamy jajka. Lekko roztrzepujemy widelcem , dodajemy umyte pomidorki, pokrojoną paprykę i oprószamy solą i pieprzem do smaku.
Zawartość miseczki wylewamy na grzyby na patelnię i smażymy do ulubionego ścięcia.
Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy grzyby z drobno pokrojoną cebulą.
Na miseczce rozprowadzamy w wodzie mąkę, dodajemy śmietanę i wbijamy jajka. Lekko roztrzepujemy widelcem , dodajemy umyte pomidorki, pokrojoną paprykę i oprószamy solą i pieprzem do smaku.
Zawartość miseczki wylewamy na grzyby na patelnię i smażymy do ulubionego ścięcia.