Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Jajecznica z kalarepką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jajecznica to jedno z dań, które moja rodzina najchętniej je na śniadanie. Tym razem dodałam do niej startą, podsmażoną na maśle kalarepkę.

Jajecznica z kalarepką

Składniki:

Jajecznica z kalarepką

 

Sposób przygotowania:

Jajecznica z kalarepką

Etap 1

Jajecznica z kalarepką
Starta kalarepka dodana do zeszklonej cebuli i podsmażona.

Kalarepkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na klarowanym maśle. Do cebuli dodać tartą kalarepkę, chwilę ją podsmażać. Kalarepkę podlać niewielką ilością wody, dusić do miękkości.

Etap 2

Jajecznica z kalarepką
Posiekany szczypior mleko i przyprawy dodane do jajek.

Jajka wbić do miseczki, rozbełtać. Dodać do nich posiekany szczypior, mleko, trochę soli i pieprzu. Dokładnie wymieszać.

Etap 3

Jajecznica z kalarepką
Jajka ze szczypiorem wylane na patelnię z kalarepką.

Jajka wylać na patelnię z kalarepką, dodać masło. Smażyć, cały czas mieszając, aż jajka się zetną.


Tagi:

danie jajka