SUPERPRZEPIS

Rolady z jajecznicą

  • 6
         
ocena: 5/5 głosów: 2
Rolady z jajecznicą Więcej zdjęć (10)

Polecam smaczne rolady z piersi kurczaka, rolady trochę w innym wydaniu bo z jajecznicą.
Są kruche ,bardzo smaczne i na pewno posmakują na więcej.

Składniki:

Rolady z jajecznicą

 

  • Pierś kurczaka podwójna 2 szt,
  • cebula 1 szt,
  • papryka czerwona 1 szt,
  • groszek z marchewką 1 puszka,
  • boczek wędzony gotowany kilka plasterków,(około 200 g),
  • natka pietruszki 1/2 pęczka,
  • sól i pieprz do smaku,
  • olej do smażenia,
  • jajka 3 - 4 szt,
  • dodatkowo;
  • ziemniaki pure,
  • koperek do ozdoby 2 gałązki,
  • bułkę tartą 200 g do panierowania
  • oraz jajka 3 szt do panierowania

Sposób przygotowania:

Rolady z jajecznicą
Cebulę obrać, pokroić i podsmażyć do zeszklenia.

Do zeszklonej cebuli dodać oczyszczoną pokrojoną w drobną kostkę paprykę.

Podsmażając cały czas na małym ogniu dodać odsączoną marchewkę z groszkiem oraz posiekaną natkę pietruszki.

Chwilę jeszcze podsmażać cały czas mieszając wbić jajka,przyprawić solą i pieprzem do smaku.

Smażyć do ścięcia jajek , a następnie wystudzić.

Piersi kurczaka po oczyszczeniu, opłukaniu i osuszeniu pokroić na płaty rozbić tak by nie porobić dziur.

Każdy płat delikatnie oprószyć solą i pieprzem,na każdym płacie ułożyć plasterki boczku a na nich porcje jajecznicy.

Całość zwinąć w rolady, panierować w rozbełtanym jajku a następnie w bułce tartej.

Smażyć na oleju na złoty kolor z każdej strony.

Podawać z ziemniaczkami pure.

Udekorować koperkiem.
Rolady z jajecznicą
Cebulę po obraniu ,pokroić podsmażyć na oleju wraz z oczyszczoną pokrojoną papryką
Rolady z jajecznicą
Do podsmażonej cebuli dodać odsączony groszek z marchewką ,posiekaną natkę pietruszki
Rolady z jajecznicą
Na koniec wbić jajka doprawić do smaku pieprzem i solą, mieszać aż jajka się zetną
Rolady z jajecznicą
Gotową jajecznicę wystudzić i ułożyć porcje wystudzonej jajecznicy
Rolady z jajecznicą
Piersi kurczaka ,opłukać,osuszyć ,pokroić na płaty i rozbić,lekko osolić i popieprzyć. Na każdym ułożyć plastry boczku
Rolady z jajecznicą
Na boczku ułożyć porcje wystudzonej jajecznicy
Rolady z jajecznicą
Zwinąć w rolady,panierować w rozbełtanym jajku a następnie w bułce tartej
Rolady z jajecznicą
Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony
Rolady z jajecznicą
Podawać z ziemniaczkami pure