szynszyla

szynszyla

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 221]

Ziemniaki pod jajeczną pierzynką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zawsze, gdy zostaną ziemniaki z obiadu zastanawiamy się co z nimi zrobić. Moja propozycja to przesmażone ziemniaki i jajecznica, w sam raz na kolację lub śniadanie następnego dnia.

Ziemniaki pod jajeczną pierzynką

Składniki:

Ziemniaki pod jajeczną pierzynką

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki pod jajeczną pierzynką
Ugotowane i przestudzone ziemniaki, jeśli trzeba kroimy na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzewamy olej i przekładamy ziemniaki.

Przyprawiamy do smaku papryką, kminkiem czosnkiem i solą. Smażymy tak długo, aż ładnie się zarumienią. Jajka rozbijamy, doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na maśle, aż jajka się zetną.

Wykładamy na ciepłe ziemniaki. Posypujemy posiekanym drobno koperkiem.