Sposób przygotowania:
Ziemniaki pod jajeczną pierzynką
Ugotowane i przestudzone ziemniaki, jeśli trzeba kroimy na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzewamy olej i przekładamy ziemniaki.
Przyprawiamy do smaku papryką, kminkiem czosnkiem i solą. Smażymy tak długo, aż ładnie się zarumienią. Jajka rozbijamy, doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na maśle, aż jajka się zetną.
Wykładamy na ciepłe ziemniaki. Posypujemy posiekanym drobno koperkiem.
Przyprawiamy do smaku papryką, kminkiem czosnkiem i solą. Smażymy tak długo, aż ładnie się zarumienią. Jajka rozbijamy, doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na maśle, aż jajka się zetną.
Wykładamy na ciepłe ziemniaki. Posypujemy posiekanym drobno koperkiem.