katarzynka455

katarzynka455

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1375]

Gulasz z cukinią i pieczarkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczne mięsko z warzywami do obiadu albo można też zjeść ze świeżym domowym pieczywem. Smakuje bardzo dobrze.

Gulasz z cukinią i pieczarkami

Składniki:

Gulasz z cukinią i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z cukinią i pieczarkami
Mięso myjemy,osuszamy i kroimy na kawałki. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Pieczarki płuczemy jeśli trzeba obieramy i kroimy w plasterki. Cebulę szklimy na rozgrzanym tłuszczu i dodajemy przeciśnięty czosnek. Lekko przesmażamy i dodajemy mięso.

Razem chwilę smażymy i przekładamy do rondla. Dodajemy pieczarki i trochę podlewamy wodą. Dodajemy też ziele angielskie, pieprz w ziarnach i liść laurowy.

Wszystko dusimy często mieszając. Gdy mięso zacznie mięknąć dodajemy obraną, oczyszczoną z nasion, pokrojoną w średnią kostkę cukinię.

Doprawiamy koncentratem pomidorowym i resztę przypraw do smaku. Dusimy wszystko do miękkości.