Sposób przygotowania:
Gulasz z cukinią i pieczarkami
Mięso myjemy,osuszamy i kroimy na kawałki. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Pieczarki płuczemy jeśli trzeba obieramy i kroimy w plasterki. Cebulę szklimy na rozgrzanym tłuszczu i dodajemy przeciśnięty czosnek. Lekko przesmażamy i dodajemy mięso.
Razem chwilę smażymy i przekładamy do rondla. Dodajemy pieczarki i trochę podlewamy wodą. Dodajemy też ziele angielskie, pieprz w ziarnach i liść laurowy.
Wszystko dusimy często mieszając. Gdy mięso zacznie mięknąć dodajemy obraną, oczyszczoną z nasion, pokrojoną w średnią kostkę cukinię.
Doprawiamy koncentratem pomidorowym i resztę przypraw do smaku. Dusimy wszystko do miękkości.
Razem chwilę smażymy i przekładamy do rondla. Dodajemy pieczarki i trochę podlewamy wodą. Dodajemy też ziele angielskie, pieprz w ziarnach i liść laurowy.
Wszystko dusimy często mieszając. Gdy mięso zacznie mięknąć dodajemy obraną, oczyszczoną z nasion, pokrojoną w średnią kostkę cukinię.
Doprawiamy koncentratem pomidorowym i resztę przypraw do smaku. Dusimy wszystko do miękkości.
BozenaMatuszczyk