Sposób przygotowania:
Jajecznica z opieńkami
Opieńki oczyścić, odciąć im nóżki (ja nóżki wyrzucam). Grzybki umyć i wrzucić do gotującej się wody (wody ma być tyle, żeby grzyby były nią przykryte). Gotować ok. 5 minut, a następnie odcedzić. Grzybów nie kroję, podczas gotowania i smażenia częściowo same się rozpadną. Podgotowane grzyby wrzucić na rozgrzany olej, smażyć kilka minut. Cebulę pokroić w kostkę, dodać do grzybów i smażyć dalej razem, aż cebula się zeszkli. Grzyby z cebulką leciutko doprawić solą i pieprzem. Jajka wbić do miseczki, rozbełtać, dokładnie wymieszać z mlekiem, lekko doprawić solą i pieprzem. Jajka wylać na grzyby. Smażyć, cały czas mieszając, tak długo, aż jajka się zetną.
Dariusz
Beatris
2milutka
ja też używam oleju do jajecznicy i nic się nie dzieje ...na masełku też robię ale zwyczajnie nie smakuje mi ...zależy jak kto lubi...