Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Jajecznica z pieczarkami po węgiersku

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Jajecznica dla koneserów

Jajecznica z pieczarkami po węgiersku

Składniki:

Jajecznica z pieczarkami po węgiersku

 

  • 8 jajek,
  • 25 dag pieczarek,
  • 10 dag wędzonej słoniny,
  • 1 łyżeczka słodkiej sproszkowanej papryki,
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki,
  • sól i pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:

Jajecznica z pieczarkami po węgiersku
Słoninę pokroić w drobną kostkę. Pieczarki umyć i pokroić w cienkie plasterki. Cebulę obrać i drobno posiekać. Na patelni stopić słoninę. Dodać cebulę, pieczarki i sproszkowaną paprykę. Dusić do momentu, aż wyparuje sok z cebuli i pieczarek. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Dodać roztrzepane jajka wymieszane z posiekaną natką pietruszki. Ciągle mieszając smażyć do ścięcia się jajek. Podawać z białym pieczywem.