Sposób przygotowania:
Jajecznica z pieczarkami, cebulą i czosnkiem
Pieczarki obieramy i płuczemy, a następnie kroimy w dość cienkie plasterki. Czosnek przeciskamy przez praskę. Cebulę kroimy w ćwierćplasterki.
Wrzucamy cebulę na rozgrzane masło i lekko szklimy. Dodajemy pieczarki i czosnek. Smażymy razem kilka minut. Następnie wbijamy jajka, mieszamy i smażymy jajecznice, aż jajka zetną się wedle uznania. Doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem i solą. Nakładamy na talerz, posypujemy kiełkami.
Wrzucamy cebulę na rozgrzane masło i lekko szklimy. Dodajemy pieczarki i czosnek. Smażymy razem kilka minut. Następnie wbijamy jajka, mieszamy i smażymy jajecznice, aż jajka zetną się wedle uznania. Doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem i solą. Nakładamy na talerz, posypujemy kiełkami.