Sposób przygotowania:
Jajecznica z pieczarkami
Zaczynamy od pokrojenia pieczarek w plastry lub pół plastry. Rozgrzewamy masło i odrobinę oleju.
Po rozgrzaniu dodajemy pieczarki. Dusimy na wolnym ogniu, a w tym samym czasie siekamy szczypiorek. Rozbijamy jajka do miski, dodajemy łyżkę mleka, szczypiorek i przyprawiamy (sól, pieprz), do smaku.
Jajka z dodatkami roztrzepujemy i po uduszeniu pieczarek dodajemy mieszankę na patelnię. Mieszamy aż do ścięcia jajek i uzyskaniu odpowiedniej konsystencji dla nas.
Jajecznicę mozemy udekorować szczypiorkiem (jak na zdjeciu).
Podajemy z kromkami chleba z masłem (bądź dowolny sposób) . 😊
Smacznego!
Po rozgrzaniu dodajemy pieczarki. Dusimy na wolnym ogniu, a w tym samym czasie siekamy szczypiorek. Rozbijamy jajka do miski, dodajemy łyżkę mleka, szczypiorek i przyprawiamy (sól, pieprz), do smaku.
Jajka z dodatkami roztrzepujemy i po uduszeniu pieczarek dodajemy mieszankę na patelnię. Mieszamy aż do ścięcia jajek i uzyskaniu odpowiedniej konsystencji dla nas.
Jajecznicę mozemy udekorować szczypiorkiem (jak na zdjeciu).
Podajemy z kromkami chleba z masłem (bądź dowolny sposób) . 😊
Smacznego!