Sposób przygotowania:
Jajecznica z pomidorami i grzankami
1. Chleb tostowy kroimy w małą kosteczkę,następnie rumienimy na suchej patelni. Natkę pietruszki płuczemy i drobno siekamy. Pomidora płuczemy, osuszamy, obieramy ze skórki i kroimy w kosteczkę, następnie osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru soku.
2.Jajka wbijamy do miski dodajemy sól i pieprz,lekko roztrzepujemy.
3. Na patelni rozgrzewamy masło,wlewamy masę jajeczną, chwile smażymy, gdy jajka są już lekko ścięte dodajemy pomidory i jeszcze chwilę smażymy. W razie potrzeby przyprawiamy do smaku solą i pieprzem ziołowym, dodajemy połowę grzanek i mieszamy.
4. Gorącą jajecznicę nakładamy na talerze,posypujemy pozostałymi grzankami i natką pietruszki. Podajemy.
2.Jajka wbijamy do miski dodajemy sól i pieprz,lekko roztrzepujemy.
3. Na patelni rozgrzewamy masło,wlewamy masę jajeczną, chwile smażymy, gdy jajka są już lekko ścięte dodajemy pomidory i jeszcze chwilę smażymy. W razie potrzeby przyprawiamy do smaku solą i pieprzem ziołowym, dodajemy połowę grzanek i mieszamy.
4. Gorącą jajecznicę nakładamy na talerze,posypujemy pozostałymi grzankami i natką pietruszki. Podajemy.