Sposób przygotowania:
Jajecznica z prawdziwkami
Prawdziwki pokroić na plasterki, sparzyć wrzątkiem na sitku, odcedzić.
Na patelni na maśle podsmażyć pokrojoną cebulę posypaną ciut cukrem na jasno złoty kolor, do cebuli wsypać sparzone prawdziwki, dodać sól, pieprz mielony i smażyć z 8 minut na średnim ogniu co jakiś czas zamieszać.
Jajka wbić do miski, dodać śmietanę i widelcem roztrzepać jajka ze śmietaną.
Wlać masę jajeczną do grzybów, mieszać i smażyć jajecznicę do ścięcia jajek, podawać z pieczywem z masłem.
Na patelni na maśle podsmażyć pokrojoną cebulę posypaną ciut cukrem na jasno złoty kolor, do cebuli wsypać sparzone prawdziwki, dodać sól, pieprz mielony i smażyć z 8 minut na średnim ogniu co jakiś czas zamieszać.
Jajka wbić do miski, dodać śmietanę i widelcem roztrzepać jajka ze śmietaną.
Wlać masę jajeczną do grzybów, mieszać i smażyć jajecznicę do ścięcia jajek, podawać z pieczywem z masłem.