Sposób przygotowania:
Przysmak z pieczarkami
Pieczarki obieram,odcinam trzonki. Panieruję w jajku i bułce tartej. Smażę na oleju.
Z podanych składników gotuję zalewę. Ogórka pokroiłam w plasterki, cebulę w piórka. Marchewkę kroję w talarki i obgotowuję.
W słoiku układam warstwami:cebulę, ogórka, pieczarki, marchewkę. Pierwszą i ostatnią warstwą powinna być cebula. Zalewam gorącą zalewą, odstawiam do wystygnięcia. Po 4-5 dniach są gotowe do jedzenia. W lodówce mogą stać nawet 2 tygodnie.
Z podanych składników gotuję zalewę. Ogórka pokroiłam w plasterki, cebulę w piórka. Marchewkę kroję w talarki i obgotowuję.
W słoiku układam warstwami:cebulę, ogórka, pieczarki, marchewkę. Pierwszą i ostatnią warstwą powinna być cebula. Zalewam gorącą zalewą, odstawiam do wystygnięcia. Po 4-5 dniach są gotowe do jedzenia. W lodówce mogą stać nawet 2 tygodnie.